OUWE KOEIEN


Toen DJ DaanModern nog een klein Daantje was, en zichzelf omringt zag door de West-Friese weilanden van Schagen, met de kerk als stralend middelpunt, dacht zij bij zichzelf: Is dit alles?!
Als bescheiden boeren-punk-meisje bezocht zij provinciale hardcore en punk-feestjes, en dacht: Is dit ‘t?  Where is the Soul, people? Where is the Groove? Ze zocht haar heil in Reggae… Vanaf toen ging ’t los.

  Ze verruilde het platteland voor de stad, had een  Reggae verzameling opgebouwd en mocht die op donderdagen komen draaien in De Fietsznfabriek te Haarlem. “Dag, dacht DaanModern: Ik ga toch niet alleen maar Reggae draaien, dat is te saai!?“ Ze gooide alle singles uit haar platenkoffer door elkaar en er ontstond een coole en zinderende eclectische mix die stuiterde door de zaal. Iedereen danste en keek blij.
Ha! 
Ze mocht blijven en spoedig veroverde ze een vaste plek op weekendavonden voor 500-600 mensen ie allemaal wilde dansen. In het begin was dat eng. Maar het lukte goed. Het volk was bezweet tot de naad en de drank vloeide rijkelijk.  Alles wat leuk is, went snel en zet aan tot actie. DaanModern ging haar collectie uitbreiden.
Veel dance, soulful, & groovy. Drum & Bass., whatever, als het maar hart heeft, swingt en gaat als een malle. DaanModern was geboren! Er waren veel mensen die ook DJ namen voor haar verzonnen: 100% Crisis, Gertje Overlast, maar die kwamen niet door de ballotage wegens weinig of geen succes. 

Daanmodern was een beroep. Wat te gek! Nu een fatsoenlijke boekhouder. 

De stijl ontwikkelde zich van reggae naar dubstep, naar breakbeat, funk, hip hop, soul en weer terug. Om uiteindelijk terecht te komen bij 50’s R’n B en Rauwe soul uit de 60’s. De 45’s deden hun intrede, dat scheelde een hoop sjouwen en dat klonk meteen geweldig! Alles wat ze kon vinden op single aan Soul, R’n B, Boogaloo, Rock ’n Roll mixte ze door elkaar. Alle soorten muziek. Alles behalve house, want house heeft geen hart.

   In de zomer van 2005 ontmoet zij haar vrouwelijke Deejay partner Charlie, in The Garden of Love van het Pinkpop Festival. Daar draaiden zij noodgedwongen ‘back to back’,  maar het was liefde op het eerste gezicht! Ze besluiten samen verder te gaan… Onder de naam Betty & Billie’s BeatBoutique geven ze veel thema feestjes en met hordes bontgeklede showgirls in hun kielzog zetten ze de hoofdstad op hun kop.

   Nu draait DaanModern zowel solo als in duo-verband. Zo draaide ze jarenlang op de vrijdagavond in Het van Gogh museum in de hoofdstad, maar ook bij Pacific parc op de Westergasfabriek, wat tot vandaag de dag nog steeds een favoriet deejay- uitje is. 

   Ze draait ook veel op bedrijfsfeestjes, is vaste deejay van theatergezelschap Orkater Toneelgroep Amsterdam en het Rijk van de Keizer. Maar ze is ook veel op bruiloften te vinden. Veel deejays halen daar hun neus voor op. DaanModern niet: “Draaien op een bruiloft is juist superleuk! Daar maak je vrienden voor het leven mee!”

   Onlangs, en dan hebben we het over het begin van 2017, is zij een vast gezicht geworden van Funky Vinyl, een vinyl- deejay- collectief uit Haarlem. Allemaal vinyl-nerds die op veel feestjes en in een groot aantal cafés en clubs in Amsterdam, Haarlem en Het Bloemendaalse strand de pan uit grooven.

2019: Pacific, ouwe stijl, is niet meer. En dat doet pijn. Het maandelijkse uber-deejay-uitje, is niet meer. Dat wordt gemist. Maar er is wel KLIKO-Fest, in het Haarlemse Patronaat. En daar rag ik gewoon door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s